Istoric

1994 – se înființează Symmetrica S.R.L., companie care are ca principal obiect de activitate producerea și comercializarea elementelor prefabricate din beton (dale) pentru construcții, amenajarea și pregătirea terenului pentru montajul acestora. Mai multe despre Symmetrica și produsele sale, puteți afla aici.

1997 – se montează prima vibropresă semi-automată.

1999 – se deschide prima unitate de producție proprie, la Verești, Jud. Suceava, dotată cu prima linie de producție semi-automată.

2004 – fabrica de pavaje/borduri din Verești, jud. Suceava, își mărește capacitate de producție.

2005 – începe proiectarea liniilor automate de producție a elementelor prefabricate din beton SYMMTECH S2 și SYMMTECH S3.

2007 – începe fabricația liniilor automate pentru producția de pavele și borduri și vânzarea acestora către beneficiari interni, dar și pentru dotarea propriilor capacități de producție.

2010 – este inaugurată a doua fabrică de pavele/borduri din cadrul companiei, în localitatea Podu Iloaiei, jud. Iași, dotată cu o linie automată SYMMTECH.

2011 – se inaugurează a treia fabrica a companiei, în localitatea Bolintin Vale, jud. Giurgiu, dotată cu doua linii automate SYMMTECH S3.

2012 – se deschid încă două fabrici, la Prejmer, jud. Brașov, fabrică dotată cu o linie automată SYMMTECH S3 și la Cociu Sintereag (jud. Bistrița Năsăud).

2015 – se inaugurează o nouă linie de producție complet automatizată de fabricație proprie (SYMMTECH S3) și astfel, fabrica din Cociu Sintereag (jud. Bistrița Năsăud) își mărește capacitatea de producție la 2500 m2/zi.

2016 – intra în funcțiune cea mai mare investiție din cadrul companiei, fabrica Symmetrica Tech, bazată pe experiența acumulată în domeniul prelucrărilor mecanice.